28-06-06

*Wedstrijd Ninove => nieuw PR*

( Dit verslag heb ik te danken aan Kim Barbe: neem een kijkje op zijn weblog  http://kimbarbe.spaces.msn.com/ )

 

 

Mariska, de witte merel
Vandaag trok ik naar Ninove om er Mariska aan het werk te zien op haar eerste wedstrijd sedert haar blessure. Uiteraard was het afwachten wat het ging worden. Mariska had wel geluk met de komst van Melissa Vandendriessche en haar haas Marleen Baggerman. In een zetel kon ze beide OEH-dames volgen om de laatste 250m zelf aan te zetten en te winnen in een knappe 2'55". Om er u een gedacht van te geven, verleden jaar zou ze met deze prestatie net niet de top10 alle categorieën gehaald hebben. Nu goed, een chrono is één ding, maar de manier waarop je een chrono loopt zegt vaak veel meer. Ook al zei ze "in het begin niet direct in het juiste ritme te geraken", ze liep met een mooie ontspanning. Dikke proficiat Mariska, nu niet gaan zweven, geen ongelukken tegenkomen en gewoon goed verder trainen.. en dan komt de rest van zelf!
 
Bij de mannen rondde Dries Depoortere zijn solotocht af na 2'32". Op de 2000m was er een verbeten duel tussen de Buffalo's Gert Van Poucke en David Stevens. De laatste leek een kloofje geslagen te hebben de laatste 100m, om uiteindelijk toch gelijktijdig over de meet te komen in 5'27", iets verderop volgde Stijn Fincioen als 3de in ongeveer 5'45". Stijn geraakte niet in de hierboven beschreven ontspanning, al liep hij ook wel een ganse wedstrijd alleen. Grappigste anecdote komt uiteraard weer van Joske. Joske zag me aan de start van de 1000m staan en dacht dat ik ging meedoen, waarop hij zich prompt ook inschreef. Toen bleek dat ik enkel kwam kijken, zat hij natuurlijk met de gebakken peren en verdween zijn goesting. Hij schakelde nog over naar de dubbele afstand om de mannen mooi op gang te trekken. En toen kwam er een varkentje met een lange snuit en het verhaaltje is.. uit!
 
 
= ( met deze tijd zit een deelname aan de MVD (voorprogramma )er mss in alvast duimen zou ik zeggen ).
Mijn tussentijden bedroegen: na 400m 68" en na 800m: 2.20
Ik wil ook Kim,Eva,Mn ouders,Valleke bedanken voor zou te supporteren.

foto: Robert Parewyck

10:45 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-06-06

Ziekenhuis & Wedstrijd te Ninove

Morgen zal het vroeg opstaan zijn, ik moet naar het ziekenhuis voor onder de NMR de dokter had die afspraak gemaakt voor mijn knie. Ze had er niet zo'n goed oog in dat ik 2 keer in dezelfde knie (op een zeer korte tijd) pijn had. Hopelijk is alles inorde en is het niets ergs ....

 

S' avonds ga ik mijn eerste wedstrijd na mijn kwetsuur lopen nl: een 1000m te Ninove, Ik heb wel beetje schrik dat het op niets zal trekken omdat ik te kort heb aan wedstrijd ritme en de conditie nog niet helemaal in orde is. Maar het is gewoon een Test-Wedstrijdje ... Tzal dus gene vette worden.

 

Maar duim toch maar voor mij hoor

Groetjes Marriisjje (ll)

13:24 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-06-06

*Huldiging + Tropical Party*

24 juni was het de huldiging van de Ac lebbeke atleten, Het was gezellig we hebben goed nagepraat. Beetje Zotte Foto's getrokken  ...! Omstreeks 11.30 zijn (ik,ellen & sara vertrokken richting ons huis in Lebbeke. Onze overgeburen organiseerde een Fuif nl: Tropical Party ... Ondanks er niet zo héel veel volk was hebben we ons toch geamusseerd. Veel gelachen,Gedronken,Geflirt (nééhh hoor). Kheb me echt wel geamusseerd met o.a Ellen,Sara,Kim,Tim,Lore,Femke...ect, Op het einde heb ik zelf nog aan bodypainting gedaan...Kheb mn naam op Kim & Kenny hun arm geschreven & Mn naam op Tim zn Borstkas...! Ik ontbrak er ook niet aan kim schreef zijn naam op mijn arm en Thomas tekende een lief ventjn...!

Ik zeg Tot volgend jaar alvast...

Thanks voor de leuke avond

Marisjen!

21:02 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-06

*Training Zele ...

Vandaag was het dus training in Zele. Ik wiste op voorhand al dat het afzien ging worden dus ik keek een beetje tegen de training op. Op ons schema stond 8x400m. Ik moeste ze afwerken in een 73". Mijn eerste 400m heb ik niet al te snel gedaan omdat ik dat niet mocht doen anders zou ik het niet kunnen volhouden. Mijn tijden waren: 70" 70" 69" 69" Dan seriepauze dan: 68" 70"(bij deze kwam de verzuring echt opzetten) 70" & de laatste ik had nog een beetje over dus snelde ik nog naar een 68". Ik ben wel tevreden van deze training omdat het gevoel in mijn benen veel beter was. Hopelijk blijft het verbeteren ...

 

Groetjes Mariska X

21:45 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-06-06

*De wedstrijden in zicht ...

Goedemiddag lieve bezoekertjes

Ik heb gisteren te horen gekregen van mijn trainer dat ik dinsdag 27 juni een wedstrijd mag lopen, het is wel een trainings-wedstrijd. Ik zal van start gaan over de 1000m er zal genoeg tegenstand zijn nl. Melissa & Valerie ... tzal dus snel gaan. Maar ik ga niet voor mijn PR het zou wel mooi meegenomen zijn natuurlijk maar dit is nog maar mijn eerste wedstrijd sinds 1 maand & half. In voorbereiding voor het BK Alle Cat. ga ik 1 Juli een 400m lopen op de FC te Oordegem. Hopelijk loopk in de prijzen voor megaspike (sta toch wel in een paar ploegen en die willen zo snel mogelijk puntjes) Kzàl der is voor zorgen ze .

Morgen (Donderdag) ga ik trainen in Zele, het zal redelijk afzien worden we moeten 8x400m. En als ik mijn trainer moet geloven zal het snel moeten zijn... Oei Oei

Vandaag ga ik een duurloop doen in lebbeke ... (het straat lijkt me nog wat te gevaarlijk voor mn knie).

 

Groetjes & Nog een Fijne namiddag ...

14:07 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-06

*24 Juni Huldiging Atleten + Tropical Fuif*

* Zaterdag 24 Juni worden alle ac lebbeke atleten verwacht voor de prijs huldiging *

Het gaat door in hetzelfde zaaltje als vorig jaar te Heizijde...! Er worden niet alleen trofféé's weggeven ook premies. Er is ook een Sportlaureate winter & Zomer. Ik heb mijn vermoeden dat Jerry De winter zal winnen & de zomer weet ik niet ... aangezien het vanaf Junior is zou ik het niet weten. Het zou wel eens Hilde Scholliers kunnen worden omdat ze toch Sportvrouw van het jaar was. Oh ja we zullen wel zien ik lig er alvast niet wakker van  (vind dat niet zo belangrijk).

Na de huldiging gaan we naar de Tropical fuif ... die ingericht word door L.A.T, we willen ons eens goed uitleven na de examens en waarom niet naar ons huis gaan ( en ik zal er maar bijzeggen ik blijf bij ac lebbeke. Want ik ben het beu om mij altijd te moeten verantwoorden. Groetjes Mariska!

12:09 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Training Zele

Hallo

Zoals jullie weten (zie onderstaande blog) ging ik Donderdag trainen in Zele, het was mijn eerste piste training na het KVV te Oordegem, voor de rest hield ik me met duurloopjes ect. Mijn trainer had me op voorhand al gezegt dat het eens slecht zou kunnen zijn. Op het programma stond 6x500m (Tempo's dus) ik moeste ze in 1.34 doen wat traag is maar ik moeste rustig opbouwen. Mijn eerste 500m was al veel te snel nl. 1.28" mijn trainer zei me dat ik wat trager moeste lopen of dat ik anders mijn trainingen niet zou kunnen afwerken brave ik dee het dus en mijn 2de was in 1.30 mijn 3de was ook in 1.30! Dan had ik 6 min rust ... en mocht ik aan mijn 2de serie beginnen, het ging al minder goed dus had ik besloten om toch iets trager te lopen mijn 4de was in 1.32 (Zware benen dat ik had ....niet te doen) mijn 5de ging helemaal niet meer 1.34". Voor mijn laatste 500m heb ik  mijn karakter laten tonen heb heb ik nog 1.30 gelopen wat 4 seconden beter is dan mijn vorige 500m. Mijn trainer was best tevreden over de training, ik beetje minder maar als het elke week vlotter en vlotter zal gaan dan ben ik al tevreden. Vandaag (zaterdag) ga ik een Duurloop doen & morgen een duurloop met 1tempo  versnelling . Dinsdag staat een snelheidstraining op het programma (wat gaat dat geven ' Afziiieen'). Hopelijk blijft alles goed en kan ik wat puntjes voor mega-spike verdienen. Ik sta namelijk in de Ploeg van Kim barbé & Eva wellekens. Voor meer info over mega-spike ? Surf naar www.megaspike.be.

Groetjes mariska

11:18 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-06

Trainingen Hervat ...

Zoals jullie weten heb ik een plica a/d knie, De dokter had me rust voorgeschreven maar als ik geen pijn heb mochte ik trainen. Ik heb eigelijk blijven trainen, maar geen snelheid. Vandaag ga ik naar Zele om daar wat piste trainingen te doen. De vorm zal allesinds snel moeten komen want dat zal beslissen of ik aan het BK alle Cat. zal meedelen. 27 Juni moet'k onder de MR omdat men dokter het toch raar vond dat het altijd de zelfde knie is dat pijn doet. Hopelijk is het dan geen slecht nieuws.

Maar vanavond ga ik naar zele en hopelijk gaan de beentjes vlot.

*Ook de werken van de piste zijn (eindelijk) hervat Wat kwaad maken toch goed voor is ...

Groetjes Mariska

12:42 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-06

Plica ontsteking ...

DE PLICA SYNOVIALIS

1. INLEIDING
Soms kan het dat een normale anatomische structuur door een trauma of door overbelasting toch een functionele hinder kan veroorzaken.
De plica is zo'n structuur,op een bepaald moment kan ze in de knie de bron worden van pijn.
Alhoewel de oplossing van een plica probleem relatief eenvoudig is kan het stellen van de diagnose wel wat problemen geven omdat de symptomen van deze aandoening zeer goed gelijken op andere letsels (meniscusscheuren) in de knie.
2. DE ANATOMIE
Het kapsel van de knie is een dun vlies (synovia) dat als een soort ballon rond de beenderen van de knie ligt,het is gevuld met een kleine hoeveelheid visceuze (dikke) vloeistof,het gewrichtsvocht.
Net zoals er extra plooitjes zijn aan de schouders en de mouwen van uw kleren zijn er in de knie in het kapsel ook extra plooitjes die een onbeperkte beweeglijkheid van de knie toestaan.
Er kunnen vier plica synovialis gevonden worden in de knie;er is er echter ééntje die bijna altijd verantwoordelijk is voor de klachten namelijk de mediale plica.
Deze plica verloopt aan de binnenzijde van de knie,van ongeveer de onderzijde van de knieschijf naar de binnenzijde van het dijbeen toe.
In de meeste gevallen,50 tot 70 procent van de mensen hebben deze plica,veroorzaakt hij geen last.
3. DE OORZAKEN VAN EEN PLICA SYNDROOM
Hoe kan een structuur in de knie die er altijd al zat plots toch symptomen en last beginnen veroorzaken ?
Bepaalde activiteiten en bewegingen zoals fietsen,trappen lopen,lopen waarbij heel veel buig/strek bewegingen uitgevoerd worden kunnen op langere termijn een irritatie van de plica veroorzaken.
Ook een acuut letsel kan evenwel verantwoordelijk zijn voor de symptomen van irritatie van de plica:een direct trauma (slag) op de binnenzijde van de knie zoals kan voorkomen bij auto ongevallen waarbij de knie het dashboard raakt of bij het sporten waarbij rechtstreeks contact gebeurt.
Door deze oorzaken ontstaat er een zwelling van de plica (en het weefsel errond) en er ontstaat pijn.Ofwel gaat deze zwelling over en normaliseert de situatie zich ofwel blijft de plica eerder opgezwollen en gaat zich op termijn door littekenweefselvorming echt dikker en harder/rigieder worden.
Op dat ogenblik is het veel waarschijnlijker dat deze verdikte,harde plica last kan veroorzaken na het uitvoeren van bepaalde activiteiten.
4. SYMPTOMEN
Hét voornaamste symptoom van een geïrriteerde plica is pijn;pijn die voornamelijk situeert aan de binnenzijde van de knie maar een redelijk groot gebied kan bestrijken.
Deze pijn treedt op voornamelijk na activiteiten waarbij de knie heel veel buig en strek bewegingen moet maken.
De plica verspringt dan over het dijbeen,dit kan soms aangevoeld worden als een klik aan de binnenzijde van de knie.
Bij een langdurige irritatie kan er ook een hydrops ontstaan,dit is een opzetting van de knie door een overmatige gewrichtsvocht productie in de knie.
5. HOE WORDT DE DIAGNOSE GESTELD ?
Het klinisch onderzoek van de knie en een grondige anamnese in verband met uw klachten ,vroegere trauma's en behandelingen van uw knie is de eerste stap in de diagnos stelling.
Bij magere mensen kan bij het klinisch onderzoek zelfs een plica gevoeld worden,zeker als ze geïrriteerd is.
Expliciete druk op de plica kan de pijn uitlokken die ook voelbaar is bij de sportactiviteiten.
De klassieke RX opnames geven enkel een idee over de status van uw bot,een plica is niet te zien op de opnames.
Indien er twijfel is omtrent de diagnose kan een NMR worden uitgevoerd,de combinatie van magnetische golven en computertechnologie laat toe om gedetailleerde beelden te maken van de knie en de omliggende structuren.
Een ARTHRO CT scan waarbij een kleine hoeveelheid contrast vloeistof wordt ingespoten in de knie en vervolgens een CT scan wordt uitgevoerd is soms ook aangewezen.CT scan gebruikt RX stralen in combinatie met computer om doorsnede beelden (horizontaal en verticaal) te maken van het gewricht.
6. DE BEHANDELING
DE CONSERVATIEVE OF NIET OPERATIEVE BEHANDELING
De meeste patiënten met een letsel aan de plica kunnen beter worden zonder dat er een ingreep aan te pas komt.
De doelstelling initieel is de pijn en de inflammatie weg te nemen,er wordt gestart met medicatie (ontstekingsremmend) en locale ijsapplicaties.
Relatieve rust met een beperking van de sportactiviteiten of de activiteiten die de symptomen uitlokken is ook aangewezen.
Bij hardnekkig persisterende klachten kan een cortisone infiltratie zeer effectief zijn,cortisone is namelijk een zeer krachtig ontstekingsremmend product.Hierdoor gaat de verdikking en de irritatie van de plica afnemen.
Een kine behandeling met locale fricties,ijsapplicaties en ultrason kan ook effectief zijn in de behandeling va uw letsel.
DE OPERATIEVE BEHANDELING
Indien alle behandelingen om u van de last af te helpen niet effectief blijken te zijn kan een chirurgische behandeling aangewezen zijn.
Deze bestaat erin dat via een artroscopie of kijkoperatie de plica doorgeknipt en verwijderd wordt. Dit is een eenvoudige procedure dia via daghospitaal uitgevoerd wordt.
U hebt de plica niet nodig,na het verwijderen van deze plica zal u dan ook alle activiteiten mogen hervatten.
7. DE REVALIDATIE NA DE INGREEP
Na de ingreep is er voor een tweetal dagen een groot watteverband rond de knie,dat wordt dan door uw huisarts verwijderd die ook de eventuele zwelling van uw knie gaat controleren.
U moet ook een tweetal dagen met krukken stappen,steunen op het geopereerde been is evenwel toegestaan. Er wordt vervolgens gestart met progressieve buig en strekoefeningen en een tweetal keer per dag wordt gedurende 10 minuten ijs op de knie gelegd.
Vervolgens wordt gestart met kine oefeningen en behandelingen,het komt er op aan zo snel mogelijk de dagdagelijkse activiteiten te hervatten.
De kinesist zal ernaar streven de pijn en de inflammatie van na de ingreep zo snel mogelijk weg te werken en ondertussen de beweeglijkheid van uw knie op te drijven.
Na een drie tot vier weken mag progressief ook met de sportactiviteiten gestart worden.

11:59 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-06-06

* Puur Toeval ? ik denk het niet !!! *

Hallo

Ik zal dan toch niet deelnemen aan de 400m, ik voel terug hinder aan de knie. Niet dezelfde pijn maar ik neem nu geen enkel risico. Morgen ga ik terug naar de dokter en ga ik ook veranderen van Kiné. Ik denk niet dat het mijn patellepees is dat zo'n pijn doet is is zo net aan da bolleke precies aan u knieschijf. Ik vind het echt zeer vervelend.

Ik denk dat de oorzaak is onze Fantastische piste die nog steeds niet is aangelegd (Danku aan de mensen die dwars liggen gewoon voor stomme stemmen.) Wel er zijn er al 2 gekwetst en dan toevallig ook alle twee aan de knie.  Ik vind het zeer belachelijk onze piste moeste er al lang gelegen hebben. Onze voorzitter doet zo zijn best,(hem neem ik niets kwaads..) en dan gaan ze beginnen met Politieke spelletjes wel ze hebben al 2 gekwetste atleten op hun geweten. Als het nog lang gaat duren zal ik & Lize (de gekwetste) eens een brief schrijven want echt we zijn het beu hoor.

Hopelijk leest meneer de dwarsligger dit.

 

Mariska!!

19:48 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-06-06

FC Kessel-lo.

Hoi lieve mensen

Dit weekend zal ik geen wedstrijd lopen omwille de problemen van de knie. Ik ben al goed aan het trainen en ga straks een snelle duurloop lopen, Morgen een ext. duurloop van ong. 55' met Sandra of Linda. Als alles goed verloopt zonder pijn start ik dinsdag terug met de snelheidstrainingen, Donderdag dan nog eens in Zele (denk'k toch) en normaal gezien dan een 400m te kessel-lo. Ik ben nog in overleg met mijn trainer. In de periode van de examens train ik eens lekker door voor het BK alle Cat. Te Brussel.

Hopelijk blijft de pijn weg en kan ik met een gerust hart mijn trainingen afwerken.

Ook goede vriendin Valerie Hoogewijs zal zaterdag 10 juni van start gaan over de 400m.

Ik verwacht veel van haar omdat ze in het verleden (en nu nog voor mij) een supersnelle 400m loopster is. Ik zal alvast van de partij zijn (hoop'k toch )

Vriendelijke Groetjes Mariska x

   

Ik nog in actie op het KVV.

15:46 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |