03-03-07

Tia Hellebaut Europees kampioene!

tia
 
Kijk en geniet !
S_070303_BIRM_Hellebaut_erover_b-20070303-155749

Hellebaut wint Europese titel met recordsprong

za 03/03/07 - Tia Hellebaut is Europees kampioene hoogspringen in zaal. De Belgische won met grote overmacht. Ze sprong 2,05 meter.

Tia Hellebaut ging in de finale als enige over 1,99 meter. Daar had ze wel twee pogingen voor nodig.
Tia Hellebaut
(foto Photonews)
Maar Hellebaut kreeg er maar niet genoeg van en verzilverde haar wedstrijdvorm.

Ze bleef als enige voortspringen en ging bij haar eerste poging over 2,01 meter, een centimeter hoger dan haar oude Belgische record.

Hellebaut was op dreef en ze ging ook telkens van de eerste keer over 2,03 meter en 2,05 meter. Zo hoog had Hellebaut nog nooit gesprongen.

Hellebaut liet de lat dan maar op 2,09 meter leggen, één centimeter boven het wereldrecord van Kajsa Bergqvist. Maar een eerste sprong mislukte en daarna hield Hellebaut het dan toch voor bekeken.

  • "Toen ik opstond, voelde ik me uitstekend. Ik wist dat ik over 2 meter zou springen. Maar 2,05 meter had ik echt niet verwacht", zei een dolgelukkig Hellebaut. "Ik ging door omdat ik niet met 1,99 meter wilde winnen. De andere meisjes waren zenuwachtig, stress deed hen de das om. Het wereldrecord? Dat zit er nog niet in."

S_070303_KimGevaert_p

Gevaert loopt met Belgisch record naar de finale

za 03/03/07 - Kim Gevaert is in een recordtijd naar de finale van het EK indoor gesneld. Ze liep 7"10, een nieuw Belgisch record. Joeri Jansen kon zich op de 1.500 meter nipt plaatsen voor de finale. Hij was bij de beste drie verliezers.

Met sprekend gemak won Kim Gevaert haar halve finale op de 60 meter.
Kim Gevaert
(foto Belga)
Gevaert deed dat bovendien in een recordtijd: 7"10 is een verbetering van haar Belgische record met een honderdste seconde.

Kim Gevaert had de snelste tijd van alle deelneemsters, de Britse Kwakye liep de tweede tijd: 7"17.

"Ik denk dat Tia Hellebaut me geluk brengt", zei een goedgemutste Kim Gevaert meteen na haar halve finale.

"Tia zorgt voor een speciale "vibe". Het is prachtig dat de Belgische atletiek hier opnieuw zo goed scoort", zei Gevaert

De acht finalisten:
  • 1. Kim GEVAERT - 7"10
  • 2. Joyce Kwakye (GBr) - 7"17
  • 3. Jevgenija Poljakova (Rus) - 7"22
  • 4. Ekaterini Thanou (Gri) - 7"22
  • 5. Daria Onysko (Pol) - 7"24
  • 6. Tezdzjan Najmova (Bul) - 7"24
  • 7. Susanna Kallur (Zwe) - 7"24
  • 8. Martina Christova (Bul) - 7"27
Thanou klopt ook weer op de deur

Ekaterini Thanou is ook weer komen bovendrijven in Birmingham. Ze stoot met de vierde tijd door naar de finale. De Griekse werkt aan de weg terug na een dopingschorsing van twee jaar. "Ik voel me goed en kijk uit naar de komende races", zei de Griekse.

Ook in de reeksen was Gevaert oppermachtig
Kim Gevaert (foto) maakte in de reeksen van de 60 meter meteen duidelijk wie de topfavoriete voor de titel is. De titelverdedigster zette de beste tijd (7"17) achter haar naam.
Kim Gevaert
(foto PhotoNews)
Hoewel Gevaert liever wat later op de dag loopt, klaagde ze niet. "Dit is een goeie tijd voor een ochtendrace. Ik voelde me slaperig, maar ben in vorm."

De Bulgaarse Tezdzjan Najmova, die dit jaar al sneller liep dan Gevaert, had de derde tijd achter haar naam.

De 46-jarige Merlene Ottey, die uitkomt voor Slovenië, finishte als vierde in de vijfde reeks, in 7"33. Dat volstond net niet voor een plaatsje in de halve finales.

"Mijn start was barslecht. De 100 meter ligt me beter. Ik kijk al uit naar het zomerseizoen", zei Ottey.

Jansen plaatst zich nipt voor de 1.500-meterfinale

Joeri Jansen heeft zich op de 1.500 meter geplaatst voor de finale van zondag. Jansen nestelde zich meteen mee attent voorin, maar moest op het einde de rol lossen. Hij eindigde als zesde.

De eerste drie gingen rechtstreeks door, maar ook de beste drie verliezers werden opgevist voor de finale. Omdat er in de eerste reeks traag gelopen werd, mocht Jansen zo nog net mee naar de finale.

"Na 1.000 meter wist ik dat een plek in de topzes zou volstaan", zei Jansen. "Ik heb de finale vrij comfortabel gehaald. Ik voel me maar 85 %, maar daar zal ik het toch mee moeten doen. In de finale kan alles. Ik hoop dat er in het begin niet te snel zal worden gelopen."

17:32 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

email weet jij toevallig het email adres van tia hellebaut of van deidre ryan?

Gepost door: thomas | 30-03-07

De commentaren zijn gesloten.