31-08-08

PB FC Merksem

Hallo,

Gisterenavond stond ik aan de start van de A reeks 1500m (tevens mijn eerste van dit seizoen). Het is altijd wat zoeken vind ik. Het juiste ritme vinden, en dan nog in zo'n deelnemersveld is dat niet echt gemakkelijk. Mijn enigste doel was mijn PR verbeteren. Ik liep oa samen met Marieken Verhaegen, Elke Steffens, Eva De Jonghe, Jana Van Wabeke en nog schoon buitenlands volk. We kwamen in 2'24 door aan de 800m. Ik zat nog op schema voor mijn record te verbreken en dat geeft natuurlijk een extra stimulans. Marieken, Jana, Eva, en nog een paar andere atleten hadden toen al een kleine voorsprong op mij gemaakt. Ik bleef koelbloedig en wist dat ik in mijn laatste ronde nog iets kon forceren. De tussen tijd aan de 1000m was voor mij 3.01 ofzo. Vanaf de laatste 500m ben ik beginnen versnellen. Ik haalde zo Jana, elke, Marieken en een paar buitenlanders in. Ik kreeg ook Eva in zicht. Ik kwam zeer dicht maar ze had al teveel voorsprong dat ik haar niet meer kon inhalen. Mijn eindtijd was 4.32.31! Dat wil zeggen een nieuw persoonlijk record. Als ik er mij meer zou op toeleggen dan zit er een tijd onder de 4'30 dik in. Maar goed, dat zal voor volgend jaar zijn.

Groetjes x

10:48 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

25-08-08

PB over de 1000m te Zele

Hallo,

Zaterdagnamiddag stond er een 1000m in zele op mijn programma. Ik wist op voorhand, allé khad een groot vermoeden dat Lynn Vds daar ook zou zijn. Toen we daar toe kwamen zag ik ook Katrijn Van de Riviere. Fijn, alletwee zeer snelle dames en we konden strijden voor een mooie tijd. Toen ik ging gaan opwarmen had ik een zeer slecht gevoel, ik voelde mij zo slapkes. En khad precies "flanelle" benen tijdens mijn versnellingen. Kzeg ja begint hier al goed, nu is er eens mooi volk en nu voel ik mij slecht. Mja eens aan de start, moet je die knop omdraaien en er gewoon voor gaan. Katrijn nam de kop Ik volgde attent mee. Lynn nam over en toen had ik even een moeilijk moment. Ik moest echt alles geven om te blijven volgen. Ik wou na Lynn overnemen omdat ik ook wou samen werken. Toen ik de kop wou nemen wou Lynn juist net hetzelfde doen. Ik heb geen enkele tijden gezien over horen doorroepen ik liep enkel op het gevoel. Lynn versnelde ongeveer aan de laatste 400m. Ik had het niet echt gezien, toen ik het zag ben ik ook beginnen versnellen. Lynn, had al een mooie voorsprong en ik wou persé tot bij haar geraken. Dat lukte net. Lynn won de wedstrijd in 2.53.00 en ik werd 2de in 2.53.65 & Katrijn werd 3de. Laat ons zeggen dat deze mooie chrono vooral komt door het mooie werk van Katrijn en Lynn.

Trainingsmaatjes, Ann & Jolien (haar eerste wedstrijd sinds...héél lang geleden) liepen een mooie chrono nl: 3.20 voor Ann en 3.23 voor Jolien. Voor een eerste wedstrijd vind'k dat een zeer goede chrono. Bij de Cadetten dames liep ook een zeer sterke Camilla De Bleecker ze liep 2.53.18 helemaal alleen. Dikke proficiat Camilla.

Ik wil ook Melissa & Chrisse, Kristel, Peter Maes, Kim Barbé, Berten & stef bedanken om te komen eten op ons mosselfestijn. Jullie zijn geen lid maar kwamen ons wel steunen. Dankuwel!

Met zn allen aan de start.

de eerste 150m, groep nog bij elkaar..

Met 3 weg!

 

 

 

 

 

12:22 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-08-08

LAT mosselfestijn

Hallo,

23 en 24 Augustus vind ons jaarlijks mosselfestijn plaats te Lebbeke. Kom proeven van onze lekkere mosselen of stoofvlees. De bedoeling van ons mosselfestijn is om onze club te steunen. Daarmee wil ik jullie vragen of voorstellen om zaterdag of zondag heerlijke mosselen te komen eten. Ik kan jullie garanderen dat het zal smaken. Dus atletiekcollega's ik reken op jullie steun.Stoer

Liefs Mariska.

 

Info

Zaterdag van 18u tot 22u

Zondag van 11u30 tot 15u

Plaats:

Zaal "Ons Huis" Lebbeke.

Lekkere mosselen te verkrijgen tijdens het LAT Mosselfestijn

 

15:53 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-08-08

B Meeting te Huizingen.

Hallo,

Gisteren trokken we met een paar LAT(s)ters naar de B meeting in Huizingen. Toen we daar toekwamen werd het ons duidelijk dat de tijdsopname het begeven had. Dus dat werden handgestopte tijden. Oké, dat zal dan een trainingske worden vertrouwde ik mijn mama toe. Ik stond in de A reeks samen met Lindsey de Grande. De haas had het ook al laten afweten dus moest lindsey het hef in eigen handen nemen. Ze nam resoluut de kop en ik bleef in haar spoor. A/d 400m riep Anke door 63". Dat klonk als muziek in mijn oren, want ik zat nog geweldig fris. De laatste 30m moest ik Lindsey laten gaan. Ze heeft nog dat tikkeltje meer versnelling in haar dat ik nog niet heb. Ze won in 2.11.0 en ik werd 2de in 2.12.0. Ik vind dit zeer goed, omdat het tijdens onze reeks nog eens is beginnen regenen + De wind wou ook nog eens voor spelbreker spelen. Nuja, ik ben tevreden hoor. Het is een mooie chrono + een goed gevoel. Wat moet er nog meer zijn?? Op naar de volgende hé :-).

Trainingsmaatje Anke liep in de B reeks naar een 2de plaats in 2.25.6! Goed zo, meid! Elke keer beter en beter ;-).

 

Ik Lindsey & Marieke

10:52 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-08-08

De mijl te Vilvoorde!

PR maar matig tevreden.

Hallo,  

Vandaag liep ik in Vilvoorde een Mijl. Ik had dit nog nooit eerder gelopen dus ik kon niet zo goed inschatten wat het tempo juist was. Eline Dalemans ging op jacht naar het BR dus kon ik in haar spoor het juiste tempo volgen. Aan de 1000m kwamen we door in 3.05 en nadien moest ik een klein gaatje laten. Ik weet niet hoe dat kwam, ik had nog steeds een goed gevoel. Het koppeke had wsl even een moeilijk moment. A/d 1500m kwam ik door in 4.41. De laatste 150m heb ik nog even kunnen versnellen en kwam zo aan in 5.02.69. Ik wou onder die 5' maarja, als magere troost sta ik momenteel toch 2de op de ranglijsten.

Later de foto's x    

Mariska.

00:05 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-08-08

Artikel in het laatste nieuws.

Met dank aan Xavier Rondas. 

17:39 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-08-08

Wint de gouden 800m in een nieuw PR

Hallo,  

Vandaag stond er op mijn programma de gouden 800m te Lebbeke. Ik behaalde er al zilveren en bronzen medailles maar had deze wedstrijd nog nooit gewonnen. Maar vandaag kwam ik voor te winnen. Toen ik even de deelnemerslijst bekeek, zat er een meisje bij van 2.09. Daar ging mijn goud :-). We waren met 12 atleten in de A reeks. We werden één voor één voorgesteld wat wel eens leuk is.   De wedstrijd:   Ik stond in baan 1 samen met de topfavoriete Nancy ( een meisje van Luxemburg ). Bij de start nam ik meteen haar spoor en zo is het héél de wedstrijd gebleven. Wat een luxehaas. We kwamen aan de 400m door in 63". Ik zat nog geweldig fris en moest mij tegenhouden om nog niet te versnellen. Aan de 200m wou ik erover gaan maar mijn supporters riepen dat ik moest wachten. Héhé, en dat heb ik dan maar gedaan hé. In de laatste 50m kreeg ik mijn laatste stuiptrekking en won de gouden 800m in 2.11.23. Eindelijk dat PR. Eindelijk de gouden 800m op mijn naam. Ik ben tevreden, en ik wil dan ook mijn trainers en supporters  & ouders bedanken want zonder jullie lukt dit echt niet.  

 Liefs Mariska x

Stressen.

Voorstelling 800m dames.

Anke Melissa ik en Ilse!!

 

Nu terug een ernstige blik Tong uitsteken.

Baan 1.

De start...

Eerste 200m: 30"

Volgen .. 63" 400m

Spurten..

Winnen in 2.11.23

Mariska & Anke.

Nancy Reuland, Mariska Parewyck, Ilse Libijn!

 

 

20:23 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |