29-09-08

2e plaats op de 12km: Groenloop te Aalst

Hallo, Gisteren heb ik onder dwang van mijn trainingsmakker Ann = (tettekop) deelgenomen aan de groenloop. Vorig jaar nam ik de 3km voor mijn rekening. Die had ik dan uiteindelijk ook gewonnen. Dit jaar nam ik deel aan de 12km. Ja je leest het goed, de 12km :-). Heb ik onderweg ons Ann vervloekt . Ik was samen met Petra gestart, petra nam deel aan de 6km. De eerste ronde ging voormij prima het was een mooi tempo en het ging vlotjes. Toen Petra aan haar 2de en laatste ronde begon, moest ik lossen, alléé ben ik eigelijk zo slim geweest om te lossen. Want goed de wedstrijd indelen was de boodschap. Het verliep goed, aan het einde van mijn 2de ronde kreeg ik even een tik van de hamer. Ik heb dan gewoon even mijn tempo laten zakken om het nadien terug op te drijven. In mijn 3e ronde kwam ik er terug door :-). Ik kan het jullie garanderen, het is echt wel  lang hoor. 1 rondje is nl: 3km en dat blijft maar duren. Aan het einde van mijn 3e ronde zag ik Kim Barbé aanzetten en won hij sterk te wedstrijd. Ik was al content, dat de mannen mij niet gedubbeld hadden. Dus een dikke proficiat aan Kim die eindelijk de Groenloop-overwinning op zijn lijstje heeft staan.  Jah, de laatste ronde kreeg ik hulp van Petra, die knap 2de geworden is op de 6km. Ze was op het einde echt een enorme steun. Dankzij haar heb ik het volgehouden ;-). Néén, het viel wel goed mee zenne. Maar amai, als je op de piste 800m - 1500m loopt is dat echt wel een goot verschil zenne. Ik ga eerlijk zeggen, ik was content toen ik de meet zag. Ik werd uiteindelijk 2de achter Mox Kristien DAC. die al zeer veel overwinningen (stratenlopen) op haar erelijst heeft staan. 2minuten  na mij kwam Linda Coppens als 3de over de finishlijn. Ik was echt wel verrast dat ik haar voor was. Ann werd uiteindelijk 5de in 59' en een beetje.   Alléé, ik moet zeggen. Zoiets doe ik niet meer, vooral omdat ik nu niet meer van de trap kan stappen. Zo stijf ben ik Open mond. Foto's met dank aan Jef Van Nieuwenhove.

Groenloop_28_september_2008_006 Groenloop_28_september_2008_013 Groenloop_28_september_2008_008

17:27 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-09-08

1ste plaats op de Olympische aflossingen + een nieuw CR!

De avondmeeting te LEBBEKE kende terug een zeer mager opkomst. Toch slaagden onze LAT-ters erin om enkele mooie prestaties neer te zetten. Op de "Olympische Estafette" welke bestaat uit 800m, 400m en 2x 200m verbeterden Mariska PAREWYCK (2:16"3), Anke Christiaens (63"4), Leen VAN DEN BROECK (26"9) en Sofie VAN DEN BROECK (26"7) het clubrecord met 13" tot 4:13"59.

Deze chrono liepen wij zonder tegenstand, mits wat meer tegenstand kan deze tijd nog scherper.

Groetjes Mariska.

(omdat deze wedstrijd rond 21u30 gelopen werd, hebben wij helaas geen actiefoto's).

 

15:05 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-08

Foto's BK Beloften.

Foto's van mijn belgisch kampioenschap

*Vice Bk kampioene 2008*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16:06 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-09-08

Zilveren Medaille op het Belgisch Kampioenschap 800m.

Hoi,

Vandaag stond op mijn programma het Belgisch Kampioenschap Beloften te Herve. Ik startte over de 800m (baan 5). Lynn & ik hadden afgesproken om het "fair" te spelen. We liepen alletwee naast elkaar. Zo liepen we allebei evenveel tegen de wind in. Aan de eerste 200m kwamen we door in 30 - 31" dan was het vooral in de bonken tegen de wind. Aan de 400m stond de klok op 65" niet echt snel. Maar ja, het is een kampioenschap hé. De laatste 150m nam Lynn een kleine voorsprong. Mijn krachtige eindsprint zoals anders kwam er deze keer niet uit. Maar ik ben meer dan tevreden met mijn zilveren plak. Lynn, is de betere van dit seizoen dus is het absoluut geen schande om tegen haar te verliezen. Dikke proficiat Lynn! Mijn tijd was 2'14'82. Nu wil ik eventjes een paar mensen in de bloemekes zetten.

Eerst en vooral mijn trainers Frankie, Luc & Fred, Mijn ouders die telkens paraat staan voor mij. Mijn trainingsmaatjes! Mijn Sportdokter Dr Kris Peeters, die mij telkens klaarstoomde voor KNAL - prestaties. Ook mijn Kiné Jurgen Borms, ik kan altijd bij hem terecht voor een massage enz.  Al mijn vrienden die steeds supporteren, en er voor mij waren als het even minder ging. Annelies, de vriendin van Frankie, die speciaal was komen kijken en elke wedstrijd klaarstaat voor te supporteren! Blinker, mijn EX voorzitter die speciaal met ons naar Herve is gereden voor op mij te kunnen supporteren! Mijn zus en Joachim, voor het versieren van ons huis.  DANKUWEL :-) Zonder jullie kon ik dit niet realiseren!

 

LATER DE FOTO'S.

(Nu genieten van een trage duurloop)

Groetjes Mariska x

18:26 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |