22-02-09

Mariska werd 4de op het BK met een nieuw PR 2'11'19

Hallo,

Gisteren nam ik deel aan het BK AC 800m.

Ik kan jullie vertellen dat het er enorm snel aan toe ging. Maar wat wil je? Met zo'n deelnemersveld met o.a Sigrid Van denbempt, Charlotte Debroux & Lindsey De Grande was mijn podiumdroom al voorgoed opgeborgen. Maar goed, elke koers moet gelopen worden hé. De trainingen verliepen goed tot ik woensdag ziek viel! Het moest weer eens lukken, voor het VAL kampioenschap had ik ook prijs. Ik nam bewust een rustdag en trainde donderdag indoor. Dit viel wel mee, dus we gingen ervoor hé. Tijdens mijn opwarming had ik vooral last voor te ademen. Erg lastig is dat lopen met een verstopte neus. Clubgenote Sara De Boey had ook prijs & Jan Van Den Broeck kampte zelfs met een griep en kon naar zijn BK fluiten.

De wedstrijd:

Ik stond samen met Bo Van Gestel in baan 3. Het startschot weerklonk en we vlogen er meteen in. Sigrid zette zich op kop en het tempo ging razendsnel naar omhoog. Ik nestelde mij in 4de positie achter Charlotte & Lindsey. Aan de 200m had ik zelfs de chrono niet gezien omdat we er te snel passeerde. Ik bleef attent volgen maar voelde dat het er erg snel aan toe ging. Toen ik 62'' aan de 400m zag verschijnen wist ik meteen hoe laat het was. Ik ben natuurlijk niet zo snel doorgekomen alé neemt een second & half trager nl in 63'5. Dan moest ik Lindsey laten gaan en liepen ze met 3 voorop. De laatste ronde heb ik echt afgezien!! Ik was tevreden toen ik de finish had bereikt. Totaal uitgeput!!! Toen wist ik nog niet dat ik een bere sterke wedstrijd gelopen had en een nieuw Persoonlijk Record had nl: 2'11'19! Sneller dan mijn Outdoor tijd.. deze zomer leg ik de lat hoger en mik ik naar een duik onder de 2'10. Nu focus ik mij vooral op het belgisch kampioenschap beloften. Waar ik graag de gouden medaille mee naar huis wil nemen. Nadien krijg ik een weekje platte rust & een weekje trage duurlopen. Om mij nadien weer op te laden naar de zomer en vooral de stage in Portugal: Monte Gordo! Ook even vermelden dat Sara De Boey ook een sterke 800m liep. Ze  verbrak haar PR indoor van 2'19 naar 2'18 proficiat!

Foto: Dirk Van AELST

ABB_0024

Foto's met dank aan Frederick Van De Putte: (www.atletiekfotos.be)

3312702278_6cc444fdb9

3311873765_69fb887afc

Danku aan al mijn supporters, trainers & ouders ;-)!

19:29 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-02-09

KBC Indoor 800m.

Hallo,

Zondag omstreeks 17u10 stonden wij aan de start van de 800m (na programma). Het was een mooi deelnemersveld met Hanne Claes als haas. Ik stond net zoals het vlaams kampioenschap samen met Marlies in een baan.

De wedstrijd:

Hanne claes nam de kop en in haar spoor clubgenote Charlotte Debroux. Ik geraakte niet bij de snelle dames en ik volgde Marlies in het 2de groepje. Ik zag aan de 400m dat ik te traag doorkwam nl 65". Ik geraakte niet direct over Marlies omdat het nederlands meisje net hetzelfde van plan was. Ik schoof dus mee in haar spoor en plaatste de laatste ronde nog eens een stevige versnelling. Ik werd zoals het Vlaams kampioenschap 2de in (2'13'29) na Charlotte Debroux die de wedstrijd in een mooie 2'08 won.

Ik wil vooral Linske Peeters & vriendinnen bedanken voor zo hevig te supporteren. Dit is enorm leuk en geeft je extra motivatie tijdens de wedstrijd ;-).

Later de foto's.

Groetjes Mariska x

21:44 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-02-09

Sportvrouw van Lebbeke.

Hallo,

Gisteren was het sportgala in Lebbeke. We kregen een prachtige avond met optredens van Miss belgium travestie 2008, demonstratie Rope-Skipping door Moving, buikspreker Mister Boullart en tot slot Live-band Dirty 6 (met Jan De Geest).

De avond was zeker geslaagd. Ik was laureate bij de dames seniors comp. individueel. Samen met Hilde Scholliers, Diane Callebaut & Maria Wauters streden wij voor de titel. Bij de Jeugd wonnen Braam Goessens & Lize De Geest de beker voor beste sportvrouw van het jaar. Bij de heren seniors werd het Europees kampioen Bart Blommaert en bij de dames mocht ik voor de eerste maal de beker in ontvangst nemen. Ik ben zeer tevreden dat ik mij sporvrouw van het jaar mag noemen in de gemeente Lebbeke. Zoals je ziet Atletiek boven in Lebbeke ;-)!

Later foto's x

10:52 Gepost door Mariska in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |