14-09-10

Belgisch kampioene 800m beloften 2010.

Hallo,

Dit weekend stonden de belgische kampioenschappen Junioren & Beloften op het programma. Voor mij de laatste keer dat ik aan dat kampioenschap kan deelnemen. Eind September ben ik nu eenmaal belofte af en word ik ''volwaardige senior"! Met mijn 21 jaar ben ik nu één van de jongste senioren aan de startlijn. Omdat het mijn laatste beloftenkampioenschap was wou ik mijn titel zeker en vast verdedigen. Vorig jaar won ik in een spannende eindspurt de belgische titel nipt voor Lynn Van Der Stricht/VITA. Via de krant vernam ik dat het een tactische race ging worden voor de titel. Lynn had met haar 2.05.90 de beste jaarprestatie dus had ik eigelijk niets te verliezen.

Wedstrijdverloop:

Ik kreeg strikte orders van mijn trainer Frankie De Feyter. Hij wou mij niet aan de kop zien lopen tijdens de wedstrijd. Ik luisterde naar zijn instructies en bleef naast Lynn lopen. Het tempo zakte en zakte tot wij de klok zagen stilstaan op 82'' aan de eerste 400m. !TRAAG! Maar logisch, beiden wouden de wedstrijd even graag winnen en zette alles op onze laatste eindspurt. Die eindspurt kwam stillekes aan op 250m van het einde op gang.. ik gooide een bommetje op 200m van het einde ('buitenkant bocht') en kon stand houden tot aan de finishlijn. Ik won voor de 2e maal op rij de belgische beloften titel en ben hiermee zeer tevreden. De eindtijd daar houden wij geen rekening mee, mijn opdracht was vandaag winnen en de tijd was van geen enkel belang. Ik was ontzettend blij met mijn overwinning maar ik vond het wel erg voor Lynn. Lynn, verdiende ook deze belgische titel... Maar toch wil ik haar een dikke proficiat wensen met haar prachtig seizoen en met de kers op de taart haar sterke chrono 2'05'90!

Dankwoord aan:

Mijn ouders: mijn Moeke; die samen met mij steeds de zenuwen moet doorstaan en bij iedere wedstrijd aanwezig is.  Papa: die tussen de werken door thuis toch steeds zijn best deed om te komen supporteren of thuis zat te duimen voor mij! Joachim & Melissa: Die speciaal hun trouwfeest op het einde van het seizoen hebben willen plaatsen zodat ik zo weinig mogelijk wedstrijden zou missen. Ook om steeds te duimen en te komen supporteren tussen de bouw door. Dr. Kris Peeters: die mij medisch en psychologisch zeer goed opvangt en ondersteund - ook zijn vrouw Marleen; die mij altijd zo snel mogelijk een afspraak kan geven en de steunende sms-en voor en na de wedstrijden. Mijn trainers; Fredje - Frankie - Francis; die iedere training klaarstonden voor mij en mij klaarstoomde voor iedere wedstrijd. Ik wil hun ook bedanken voor de uren peptalk na mijn val op het KVV & opgave in Hulst. Dat heeft hun toch bloed, zweet en tranen gekost, maar met resultaat! Topsport Lebbeke: Voor hun vertrouwen in mij en de nodige kledij die ik ieder jaar met veel plezier mag dragen! Xavier Rondas (HLN): Voor de mooie krantenknipsels en wedstrijdverslagen. Ook een dankwoord aan mijn trouwste supporters, beste vrienden & trainingsmaatjes! Jullie zijn zeer belangrijk voor mij en zonder jullie kon ik dit niet realiseren! DANKUWEL

Volgende week staat mijn laatste wedstrijd op het programma namelijk BK Aflossingen 4x800m AC!

Later de foto's.

Liefs Mariska!

 

19:42 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Mariska, héél knap.

Gepost door: natalie | 14-09-10

De commentaren zijn gesloten.