25-06-06

*Huldiging + Tropical Party*

24 juni was het de huldiging van de Ac lebbeke atleten, Het was gezellig we hebben goed nagepraat. Beetje Zotte Foto's getrokken  ...! Omstreeks 11.30 zijn (ik,ellen & sara vertrokken richting ons huis in Lebbeke. Onze overgeburen organiseerde een Fuif nl: Tropical Party ... Ondanks er niet zo héel veel volk was hebben we ons toch geamusseerd. Veel gelachen,Gedronken,Geflirt (nééhh hoor). Kheb me echt wel geamusseerd met o.a Ellen,Sara,Kim,Tim,Lore,Femke...ect, Op het einde heb ik zelf nog aan bodypainting gedaan...Kheb mn naam op Kim & Kenny hun arm geschreven & Mn naam op Tim zn Borstkas...! Ik ontbrak er ook niet aan kim schreef zijn naam op mijn arm en Thomas tekende een lief ventjn...!

Ik zeg Tot volgend jaar alvast...

Thanks voor de leuke avond

Marisjen!

21:02 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-06-06

*Training Zele ...

Vandaag was het dus training in Zele. Ik wiste op voorhand al dat het afzien ging worden dus ik keek een beetje tegen de training op. Op ons schema stond 8x400m. Ik moeste ze afwerken in een 73". Mijn eerste 400m heb ik niet al te snel gedaan omdat ik dat niet mocht doen anders zou ik het niet kunnen volhouden. Mijn tijden waren: 70" 70" 69" 69" Dan seriepauze dan: 68" 70"(bij deze kwam de verzuring echt opzetten) 70" & de laatste ik had nog een beetje over dus snelde ik nog naar een 68". Ik ben wel tevreden van deze training omdat het gevoel in mijn benen veel beter was. Hopelijk blijft het verbeteren ...

 

Groetjes Mariska X

21:45 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-06-06

*De wedstrijden in zicht ...

Goedemiddag lieve bezoekertjes

Ik heb gisteren te horen gekregen van mijn trainer dat ik dinsdag 27 juni een wedstrijd mag lopen, het is wel een trainings-wedstrijd. Ik zal van start gaan over de 1000m er zal genoeg tegenstand zijn nl. Melissa & Valerie ... tzal dus snel gaan. Maar ik ga niet voor mijn PR het zou wel mooi meegenomen zijn natuurlijk maar dit is nog maar mijn eerste wedstrijd sinds 1 maand & half. In voorbereiding voor het BK Alle Cat. ga ik 1 Juli een 400m lopen op de FC te Oordegem. Hopelijk loopk in de prijzen voor megaspike (sta toch wel in een paar ploegen en die willen zo snel mogelijk puntjes) Kzàl der is voor zorgen ze .

Morgen (Donderdag) ga ik trainen in Zele, het zal redelijk afzien worden we moeten 8x400m. En als ik mijn trainer moet geloven zal het snel moeten zijn... Oei Oei

Vandaag ga ik een duurloop doen in lebbeke ... (het straat lijkt me nog wat te gevaarlijk voor mn knie).

 

Groetjes & Nog een Fijne namiddag ...

14:07 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-06

*24 Juni Huldiging Atleten + Tropical Fuif*

* Zaterdag 24 Juni worden alle ac lebbeke atleten verwacht voor de prijs huldiging *

Het gaat door in hetzelfde zaaltje als vorig jaar te Heizijde...! Er worden niet alleen trofféé's weggeven ook premies. Er is ook een Sportlaureate winter & Zomer. Ik heb mijn vermoeden dat Jerry De winter zal winnen & de zomer weet ik niet ... aangezien het vanaf Junior is zou ik het niet weten. Het zou wel eens Hilde Scholliers kunnen worden omdat ze toch Sportvrouw van het jaar was. Oh ja we zullen wel zien ik lig er alvast niet wakker van  (vind dat niet zo belangrijk).

Na de huldiging gaan we naar de Tropical fuif ... die ingericht word door L.A.T, we willen ons eens goed uitleven na de examens en waarom niet naar ons huis gaan ( en ik zal er maar bijzeggen ik blijf bij ac lebbeke. Want ik ben het beu om mij altijd te moeten verantwoorden. Groetjes Mariska!

12:09 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Training Zele

Hallo

Zoals jullie weten (zie onderstaande blog) ging ik Donderdag trainen in Zele, het was mijn eerste piste training na het KVV te Oordegem, voor de rest hield ik me met duurloopjes ect. Mijn trainer had me op voorhand al gezegt dat het eens slecht zou kunnen zijn. Op het programma stond 6x500m (Tempo's dus) ik moeste ze in 1.34 doen wat traag is maar ik moeste rustig opbouwen. Mijn eerste 500m was al veel te snel nl. 1.28" mijn trainer zei me dat ik wat trager moeste lopen of dat ik anders mijn trainingen niet zou kunnen afwerken brave ik dee het dus en mijn 2de was in 1.30 mijn 3de was ook in 1.30! Dan had ik 6 min rust ... en mocht ik aan mijn 2de serie beginnen, het ging al minder goed dus had ik besloten om toch iets trager te lopen mijn 4de was in 1.32 (Zware benen dat ik had ....niet te doen) mijn 5de ging helemaal niet meer 1.34". Voor mijn laatste 500m heb ik  mijn karakter laten tonen heb heb ik nog 1.30 gelopen wat 4 seconden beter is dan mijn vorige 500m. Mijn trainer was best tevreden over de training, ik beetje minder maar als het elke week vlotter en vlotter zal gaan dan ben ik al tevreden. Vandaag (zaterdag) ga ik een Duurloop doen & morgen een duurloop met 1tempo  versnelling . Dinsdag staat een snelheidstraining op het programma (wat gaat dat geven ' Afziiieen'). Hopelijk blijft alles goed en kan ik wat puntjes voor mega-spike verdienen. Ik sta namelijk in de Ploeg van Kim barbé & Eva wellekens. Voor meer info over mega-spike ? Surf naar www.megaspike.be.

Groetjes mariska

11:18 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-06

Trainingen Hervat ...

Zoals jullie weten heb ik een plica a/d knie, De dokter had me rust voorgeschreven maar als ik geen pijn heb mochte ik trainen. Ik heb eigelijk blijven trainen, maar geen snelheid. Vandaag ga ik naar Zele om daar wat piste trainingen te doen. De vorm zal allesinds snel moeten komen want dat zal beslissen of ik aan het BK alle Cat. zal meedelen. 27 Juni moet'k onder de MR omdat men dokter het toch raar vond dat het altijd de zelfde knie is dat pijn doet. Hopelijk is het dan geen slecht nieuws.

Maar vanavond ga ik naar zele en hopelijk gaan de beentjes vlot.

*Ook de werken van de piste zijn (eindelijk) hervat Wat kwaad maken toch goed voor is ...

Groetjes Mariska

12:42 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-06

Plica ontsteking ...

DE PLICA SYNOVIALIS

1. INLEIDING
Soms kan het dat een normale anatomische structuur door een trauma of door overbelasting toch een functionele hinder kan veroorzaken.
De plica is zo'n structuur,op een bepaald moment kan ze in de knie de bron worden van pijn.
Alhoewel de oplossing van een plica probleem relatief eenvoudig is kan het stellen van de diagnose wel wat problemen geven omdat de symptomen van deze aandoening zeer goed gelijken op andere letsels (meniscusscheuren) in de knie.
2. DE ANATOMIE
Het kapsel van de knie is een dun vlies (synovia) dat als een soort ballon rond de beenderen van de knie ligt,het is gevuld met een kleine hoeveelheid visceuze (dikke) vloeistof,het gewrichtsvocht.
Net zoals er extra plooitjes zijn aan de schouders en de mouwen van uw kleren zijn er in de knie in het kapsel ook extra plooitjes die een onbeperkte beweeglijkheid van de knie toestaan.
Er kunnen vier plica synovialis gevonden worden in de knie;er is er echter ééntje die bijna altijd verantwoordelijk is voor de klachten namelijk de mediale plica.
Deze plica verloopt aan de binnenzijde van de knie,van ongeveer de onderzijde van de knieschijf naar de binnenzijde van het dijbeen toe.
In de meeste gevallen,50 tot 70 procent van de mensen hebben deze plica,veroorzaakt hij geen last.
3. DE OORZAKEN VAN EEN PLICA SYNDROOM
Hoe kan een structuur in de knie die er altijd al zat plots toch symptomen en last beginnen veroorzaken ?
Bepaalde activiteiten en bewegingen zoals fietsen,trappen lopen,lopen waarbij heel veel buig/strek bewegingen uitgevoerd worden kunnen op langere termijn een irritatie van de plica veroorzaken.
Ook een acuut letsel kan evenwel verantwoordelijk zijn voor de symptomen van irritatie van de plica:een direct trauma (slag) op de binnenzijde van de knie zoals kan voorkomen bij auto ongevallen waarbij de knie het dashboard raakt of bij het sporten waarbij rechtstreeks contact gebeurt.
Door deze oorzaken ontstaat er een zwelling van de plica (en het weefsel errond) en er ontstaat pijn.Ofwel gaat deze zwelling over en normaliseert de situatie zich ofwel blijft de plica eerder opgezwollen en gaat zich op termijn door littekenweefselvorming echt dikker en harder/rigieder worden.
Op dat ogenblik is het veel waarschijnlijker dat deze verdikte,harde plica last kan veroorzaken na het uitvoeren van bepaalde activiteiten.
4. SYMPTOMEN
Hét voornaamste symptoom van een geïrriteerde plica is pijn;pijn die voornamelijk situeert aan de binnenzijde van de knie maar een redelijk groot gebied kan bestrijken.
Deze pijn treedt op voornamelijk na activiteiten waarbij de knie heel veel buig en strek bewegingen moet maken.
De plica verspringt dan over het dijbeen,dit kan soms aangevoeld worden als een klik aan de binnenzijde van de knie.
Bij een langdurige irritatie kan er ook een hydrops ontstaan,dit is een opzetting van de knie door een overmatige gewrichtsvocht productie in de knie.
5. HOE WORDT DE DIAGNOSE GESTELD ?
Het klinisch onderzoek van de knie en een grondige anamnese in verband met uw klachten ,vroegere trauma's en behandelingen van uw knie is de eerste stap in de diagnos stelling.
Bij magere mensen kan bij het klinisch onderzoek zelfs een plica gevoeld worden,zeker als ze geïrriteerd is.
Expliciete druk op de plica kan de pijn uitlokken die ook voelbaar is bij de sportactiviteiten.
De klassieke RX opnames geven enkel een idee over de status van uw bot,een plica is niet te zien op de opnames.
Indien er twijfel is omtrent de diagnose kan een NMR worden uitgevoerd,de combinatie van magnetische golven en computertechnologie laat toe om gedetailleerde beelden te maken van de knie en de omliggende structuren.
Een ARTHRO CT scan waarbij een kleine hoeveelheid contrast vloeistof wordt ingespoten in de knie en vervolgens een CT scan wordt uitgevoerd is soms ook aangewezen.CT scan gebruikt RX stralen in combinatie met computer om doorsnede beelden (horizontaal en verticaal) te maken van het gewricht.
6. DE BEHANDELING
DE CONSERVATIEVE OF NIET OPERATIEVE BEHANDELING
De meeste patiënten met een letsel aan de plica kunnen beter worden zonder dat er een ingreep aan te pas komt.
De doelstelling initieel is de pijn en de inflammatie weg te nemen,er wordt gestart met medicatie (ontstekingsremmend) en locale ijsapplicaties.
Relatieve rust met een beperking van de sportactiviteiten of de activiteiten die de symptomen uitlokken is ook aangewezen.
Bij hardnekkig persisterende klachten kan een cortisone infiltratie zeer effectief zijn,cortisone is namelijk een zeer krachtig ontstekingsremmend product.Hierdoor gaat de verdikking en de irritatie van de plica afnemen.
Een kine behandeling met locale fricties,ijsapplicaties en ultrason kan ook effectief zijn in de behandeling va uw letsel.
DE OPERATIEVE BEHANDELING
Indien alle behandelingen om u van de last af te helpen niet effectief blijken te zijn kan een chirurgische behandeling aangewezen zijn.
Deze bestaat erin dat via een artroscopie of kijkoperatie de plica doorgeknipt en verwijderd wordt. Dit is een eenvoudige procedure dia via daghospitaal uitgevoerd wordt.
U hebt de plica niet nodig,na het verwijderen van deze plica zal u dan ook alle activiteiten mogen hervatten.
7. DE REVALIDATIE NA DE INGREEP
Na de ingreep is er voor een tweetal dagen een groot watteverband rond de knie,dat wordt dan door uw huisarts verwijderd die ook de eventuele zwelling van uw knie gaat controleren.
U moet ook een tweetal dagen met krukken stappen,steunen op het geopereerde been is evenwel toegestaan. Er wordt vervolgens gestart met progressieve buig en strekoefeningen en een tweetal keer per dag wordt gedurende 10 minuten ijs op de knie gelegd.
Vervolgens wordt gestart met kine oefeningen en behandelingen,het komt er op aan zo snel mogelijk de dagdagelijkse activiteiten te hervatten.
De kinesist zal ernaar streven de pijn en de inflammatie van na de ingreep zo snel mogelijk weg te werken en ondertussen de beweeglijkheid van uw knie op te drijven.
Na een drie tot vier weken mag progressief ook met de sportactiviteiten gestart worden.

11:59 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-06-06

* Puur Toeval ? ik denk het niet !!! *

Hallo

Ik zal dan toch niet deelnemen aan de 400m, ik voel terug hinder aan de knie. Niet dezelfde pijn maar ik neem nu geen enkel risico. Morgen ga ik terug naar de dokter en ga ik ook veranderen van Kiné. Ik denk niet dat het mijn patellepees is dat zo'n pijn doet is is zo net aan da bolleke precies aan u knieschijf. Ik vind het echt zeer vervelend.

Ik denk dat de oorzaak is onze Fantastische piste die nog steeds niet is aangelegd (Danku aan de mensen die dwars liggen gewoon voor stomme stemmen.) Wel er zijn er al 2 gekwetst en dan toevallig ook alle twee aan de knie.  Ik vind het zeer belachelijk onze piste moeste er al lang gelegen hebben. Onze voorzitter doet zo zijn best,(hem neem ik niets kwaads..) en dan gaan ze beginnen met Politieke spelletjes wel ze hebben al 2 gekwetste atleten op hun geweten. Als het nog lang gaat duren zal ik & Lize (de gekwetste) eens een brief schrijven want echt we zijn het beu hoor.

Hopelijk leest meneer de dwarsligger dit.

 

Mariska!!

19:48 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-06-06

FC Kessel-lo.

Hoi lieve mensen

Dit weekend zal ik geen wedstrijd lopen omwille de problemen van de knie. Ik ben al goed aan het trainen en ga straks een snelle duurloop lopen, Morgen een ext. duurloop van ong. 55' met Sandra of Linda. Als alles goed verloopt zonder pijn start ik dinsdag terug met de snelheidstrainingen, Donderdag dan nog eens in Zele (denk'k toch) en normaal gezien dan een 400m te kessel-lo. Ik ben nog in overleg met mijn trainer. In de periode van de examens train ik eens lekker door voor het BK alle Cat. Te Brussel.

Hopelijk blijft de pijn weg en kan ik met een gerust hart mijn trainingen afwerken.

Ook goede vriendin Valerie Hoogewijs zal zaterdag 10 juni van start gaan over de 400m.

Ik verwacht veel van haar omdat ze in het verleden (en nu nog voor mij) een supersnelle 400m loopster is. Ik zal alvast van de partij zijn (hoop'k toch )

Vriendelijke Groetjes Mariska x

   

Ik nog in actie op het KVV.

15:46 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-05-06

Eerste training goed doorstaan!

Hoi Lieve mensen

Vandaag was de dag dat ik opnieuw eens mocht lopen. Ik keek er wel naar uit maar ergens had ik zo bang dat het nog erger zou zijn. Ik had dus besloten omdat ik niets hoorde van mijn trainer dan toch naar Lebbeke te gaan i.p.v de geplande Fartlek, Het was dus voor mij 30' loslopen samen met Jo Goossens die afgelopen zondag had deelgenomen aan de 20km van Brussel, hij had zware benen dus kon ik met hem meelopen. Ik voelde echt niets ... alleen had ik pijn in mijn heup,andere knie last van zware benen maar gewoon geen pijn in mijn slechte knie. Na 5 rondjes had'k nergens geen pijn meer en wou ik eigelijk is een tempo'tje lopen maar dat hebben ze me dan toch afgeraden. Na die 30min heb ik 2 snelle versnellingen gedaan op het gras en dan heb ik ook niets gevoeld (wat een opluchting) ik werd al depri deze week. Na die versnellingen heb ik samen met mijn zus gelopen ze was namelijk aan het trainen voor de Test 10km (start 2 run).

Ik ben zeer blij dat ik niets gevoeld heb, zo kan ik met opgeheven hoofd naar de kiné...! Ik ga wel niet te hard van stapel lopen want het kan altijd terug komen..!

Morgen ga ik een rustig duurloopje doen & Donderdag al met de groep samen trainen.

Groetjes mariska!

21:42 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-05-06

* Beterschap in zicht?? *

Hoi lieve mensen

vanaf dinsdag mag ik terug beginnen lopen ik hoop echt dat het zonder pijn is. Ik weet niet dat er beterschap is maar als ik stap voel ik toch al geen pijn meer en als ik op de trap ga voel ik ook niets. Het is gewoon afwachten tot dinsdag. Ik had gisteren het nieuws gekregen van de kiné dat ik nu al eens mocht proberen lopen maar ik ga toch nog eventjes wachten, omdat mijn dokter verplichte rust heeft gegeven. Het is beter dat ik nu nog paar daagjes wacht. Ik wil niet dat het chronisch wordt zoals Patrick in het vorig blogje (bij de reacties) heeft vermeld.

Het is dinsdag als training een Fartlek in Dendermonde ik weet niet of ik daaraan zal mogen meedoen van Marc (coach).

Duim allemaal voor mij hé ...

12:39 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-06

Uitslag => Doktersbezoek <=

Uitslag van het onderzoek

 

Vandaag ben ik dus onder de echo geweest.

Er waren normale echografische bevindingen. Zowel de quadriceps-insertie als de patellapees. Maar de dokter vertelde dat ik toch een ontsteking heb aan de patellapees, je kan dat pas zien op de echo als het zeer erg is, dus ik heb het begin van een ontsteking! De dokter gaf mij 1 week verplichte rust. Ik had het daar wel wat moeilijk mee in begin maar als het maar 1 week is dan is het niet zo erg ... de examens komen er dan toch aan. Ik ben natuurlijk ook in behandeling bij de kiné...!

 

wat de dokter opvalde was dat ik een aparte laterale patellaire botkern heb. wat wilt dat zeggen: dat er een stukje van mijn knieschijf los is, dat is niet recent hij sprak over een val als ik klein was ofzo.. dus dat is niet zo erg!

 

Hopelijk is het snel genezen en kan ik terug trainen!

Mariska

xxx

 

 

20:59 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

KVV Oordegem

Kampioenschap van vlaanderen,

 

Ik was al aan het twijfelen dinsdag avond dat ik ging starten, ik had namelijk pijn in de knie...! Ik was ondertussen al naar de kiné geweest en die zag geen probleem om niet te lopen. Maar toch bleef ik pijn hebben, Zaterdag was het toch al iets beter en heb ik besloten om dan toch te starten. Toen ik zondag samen met Valerie aan het opwarmen was voelde ik een klein beetje de pijn, maar tijdens de versnellingen was het erger en erger! Ik heb mijn verstand op 0 gezet en ben gestart zonder pijn! Maar het was weer een tactische wedstrijd en door het geduw was ik bijna gevallen en heb ik natuurlijk mijn knie geforceerd en ik had verschrikkelijk veel pijn... ik kon volgen en ik kon wel versnellen maar het ging niet door de pijn, dus heb ik gewoon mijn wedstrijd uitgelopen. Met als resultaat 2.19" slechte tijd.

Vandaag ga ik onder de echo.. en gaan we eindelijk weten wat het is!

Hopelijk is het inorde tegen volgende week en kan ik terug hard doortrainen.

Foto's volgen nog!

Mariska

12:32 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-05-06

Interclub in Roeselare

Interclub Roeselare


na onze gezellige busrit kwamen we aan in Roeselare.
Voor mij stond dus de 800m op het programma, mijn voornaamste tegenstand was dus Profatlete Mieke Geens. Ik wiste dat het een tactische wedstrijd ging worden omdat ze 3 kwartier later de 3000m nog moest lopen. We waren traag gestart zodat mieke op kop liep en ik in haar spoor. Onze 1ste ronde was zéer traag nl. 71" Iemand van Molenland is beginnen versnellen in de zone waar er veel tegenwind was niet zo slim natuurlijk.
ik was eventjes het spoor van Mieke kwijt omdat die van Molenland stil viel. Aan de 200m ben ik beginnen te versnellen en kwam ter hoogte van mieke op dat moment kreeg ik een spike in mijn been (perongeluk). Ik werd knap 2de in een mooie tijd nl. 2.17.39 (mooie tijd voor tactische koers). de benen zijn goed dus ik verwacht wel veel dit seizoen.
De club werd knap 2de met het verschil van 9 punten van Atletiek club zele die volgend jaar naar 1ste landelijke gaan!

 

 

Ik hier nog in 3de positie ...

 

ik in volle spurt tegen Mieke

 

09:41 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-05-06

* Morgen Interclub Te Roeselare *

Morgen 13 mei interclub landelijke 2 A te roeselare.

ik zal starten over de 800m om 15u15.  Ik heb eigelijk wel al een beetje zenuwen omdat het namelijk voor de club is, ik kan en mag niet falen want we moeten zoveel mogelijk punten behalen. Op de training gaat alles goed hopelijk kan ik dit al laten zien in Roeselare. Maar mijn besttijd daar hoop ik nog niet voor het is natuurlijk mooi meegenomen maar het is nog veel te vroeg.

 Tot morgen alvast en duim!

groetjes && Liefs Mariska

10:47 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-06

Ik met Katrijn in Zele

07:00 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-05-06

* Verlenging bij Topsport *

Topsport
Zoals jullie al weten wordt ik gesponserd door Topsport Lebbeke.
Vandaag heb ik de brief ontvangen voor de verlenging.
Daar ben ik zeer blij voor en wil de mensen voor topsport bedanken voor hun vertrouwen.

Wat is topsport? => Dat is dus een enorme Sportwinkel waar je alles kan vinden. Eigelijk wel de beste winkel waar ik ooit ben binnen geweest dus twijfel niet ga eens langs bij topsport en daar vind je de beste kwaliteit!
groetjes && Liefs Mariska

17:21 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-05-06

Collage van Katrijn voor Mariska


Meid danku voor dat mooi collaga'ken!
Ik vind het mega mooi echt waar jong!
You mean the world to me Darlingsken!
Tot Zaterdag in Zele tga super worden ik kijk er al naar uit!
Dikke zoen en have fun in Londen!
Marisjen!

23:03 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-05-06

Proviciaal kampioenschap Te GentGisteren was het pk te gent.
Het weer was alles behalve goed het regende en regende maar door.
Niet zo prettig natuurlijk. Maar toen ik begon opte warmen was het zo goed als over met het regenen.
Nu de wedstrijd => Ik en Nathalie van Royen waren de 2 favorieten.
Het is altijd al een mooi duel geweest tussen ons.
En gisteren was het weer zo, ik stond in baan 3 en nathalie in baan 4. Ik starte rustig zodat nathalie de kop nam.
Het werd dus een tactische wedstrijd (wat had je anders gedacht) het publiek wou eens een wedstrijd zien dus dat hebben ze dan ook gekregen.
We kwamen door in 33" aan de 200m en aan de 400m 70" ong. wat echt wel heel traag is.
Nathalie begon te versnellen en amai het was een versnelling van 400m lang ik kon zeer goed volgen en op een moment wou ik erover gaan maar dan versnelde ze nog eens, ze was beresterk!
Voor een tactische wedstrijd was mijn Tijd zeer goed nl. 2.17.41 wat dan ook een nieuw clubrecord is bij de juniors dames.
Nathalie proficiat je hebt het mega goed gedaan en je was de verdiende winnaar.
Het publiek was tevreden van deze mooie wedstrijd. Ik denk wel dat het de mooiste was van de hele dag.
Ik denk dat'k dicht tegen mijn pr zal stranden komende zomer.
Timothy proficiat met u Provinciale titel speerwerpen bij de scholieren jongens.
En danku wel aan de mensen die zo geduimd hebben voor mij.

11:40 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-04-06

* Wedstrijd Te Hamme *

Vandaag stond op mijn programma de 300m, in de opwarming voelde de benen zeer goed aan.
Maar tijdens de versnellingen voelde ik toch nog de stage in mijn benen hangen. Trouwens niet alléen ik voelde het alle atleten van lebbeke.
De trainer had dit voorspeld dus geen probleem. Mijn tijd over de 300m was dus niet zo goed 43.66 maar ik weet dat ik beter kan dus ik lig daar nu niet van wakker.
Volgend weekend is het veel belangrijker héhé namelijk het PK.
Ben blij dat het seizoen van start gegaan is, en als de stage uit mn benen is dan zal het vuurwerk geven! héhé
Hier een foto van mij

19:09 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-04-06

* De start van mijn Zomerseizoen *

Hoi mensjes,
het seizoen start voor mij morgen te hamme.
Ik en mijn trainer besloten om een test wedstrijdje te doen en ik ga dus starten op de 300m.
Voor beetje snelheid tegen het pk op te doen.
Natuurlijk wil ik voor mijn PR gaan. We zullen zien éh!
Allemaal duimen voor mij ik start ong. om 16.15.

Groetjes && Liefs Mariska

20:09 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-06

* Foto op de piste @ Nederland *

>
13:37 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-04-06

° Atletiekstage Bruinisse Holland °

De stage was de max.
We zijn met z'n allen vrijdag vertrokken richting Nederland Bruinisse.
we waren ong. met 65 personen.
Ik,Ellen,sara,kim,cynthia,Karolien & Sofie lagen op 1 kamer het was wel druk want er mochten maar max. 6 personen op de kamer liggen OePzZ?!

Zaterdag morgen hebben we een duurloop gedaan van 35 min.
en in de namiddag een piste training !
Sandra moeste 3x3 (300m doen) als voorbereiding voor de Interclub.
En mensen ze is in goede vorm!
Mariska,Ellen,Sara,Kim,Hilde,Els,Bea,Cynthia,Karolien moesten 5x200m waarvan de laatste 50m op fluitsignaal volle bak :-).
Dan was er s' avonds een Quiz georganiseerd door Herman Boodts het was een zeer fijne avond, De groep van de Spurters onder hoede van Geert Heyvaert was gewonnen >>* PROCIAT*<<.
Marc's Angels wij dus werden Knap 4de! das niet slecht eh :-)!
Zondag
zondags stond op het programma een zware Fartlek.
We waren met een grote groep en raar maar waar er deden mannen mee dat zijn we niet gewoon.
Maar het was wel fijn!
De Fartlek duurde ong. 1u40 min. we hebben eerst lang losgelopen dan hebben we spurtjes bergop gedaan. dan 8x de 'zware trapkes' . Dan hebben we nog tempo's bergop gelopen.
En dan kregen we ons Toetje=> Een lange Tempo tot aan ons jeugdherberg.
De Seniors moesten dit 2x doen.
en de juniors 1x.
Mariska Kwam als 1ste toe net voor Karolien dan sara & kim & Ellen.
Marc was zeer blij omdat iedereen zo goed getraind had.
En zonder dat er iemand aan het zagen was éh :-) Dat is hij niet gewoon héhé!!
In de namiddag was er een korfbal wedstrijd georganiseerd door koen heyvaert, Mijn papa Robert was de scheidsrechter => zég maar Scheit-rechter hij had elke fout gezien!
om de 2sec. hoorde je een fluitje!
Of stond hij daar met zijn Gele kaart.
Het was wel lachen. De zwarte ploeg heeft uiteindelijk gewonnen >>Proficiat<
Maandag
voor maandag stond een lange duurloop op het programma,
de spurters liepen met ons mée maar moesten iets minder lopen nl 30min.
Maar ze liepen wel een stevig tempo vooral Aiko en Sam. Na een tijdje liepen Ik en Karolien te samen en het was toch wel een stevig tempo'tjen!
Eén van onze veteranen mannen kon het niet laten om voor de verandering eens op z'n bek te gaan :-) Hé Bartjen!
Na onze duurloop riep onze Coach ons bij elkaar.
Hij was echt tevreden over ons weekendjen.
Hij vond dat we mega-getraind hadden.
Dus met andere woorden >> TRAININGEN ZIJN GELUKT <<.
in de Namiddag zijn we dan terug vertrokken richting Lebbeke.
En ons avontuurken zat erop.
Het was mega-Fijn!

Hier de lopers bij elkaar15:19 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-04-06

*Nog 1 wéekjn!*

Nog 1 weekjn en dan vertrekken we op atletiekstage!
Met zn alle naar Holland.
Het zal wel leuk worden en natuurlijk ook zeer hard trainen!
ma da hoort derbij he!

Uit Ervaring weet'k dat het zeer zwaar zal worden.

Ladies twordt Fun:-)!
wie de kamer naast ons ligt heeft problemen denk'k. Want dat gegiechel duurt tot in de vroege uurtjes!
Nene zo erg is het niet.
Allée ik zal goed trainen en daarna is het bijna PK - Te Gent.
Het seizoen zal weer vooruit vliegen!
De groep van Marc gaat ook een liedje in elkaar proberen steken!
Hopelijk lukt het ons!

19:09 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-04-06

NEW JJ-GAME

Zoals jullie weten heeft Joeri Jansen een eigen website,
Nu kunnen jullie deelnemen aan een wedstrijd.
Je kan er mooie prijzen met winnen namelijk een JJ-BOX: Wat wilt dat juist zeggen wel er zijn 5 vragen die worden gesplitst over de 4 weken.
De eerste 3 mensen die alle 5 vragen juist hebben die ontvangen zo'n box: in zo'n box zit een JJ-t-schirt, Jj-Stickers, Nike-pet, Redbull.
Meer info vind je op de website van Joeri.Groetjes Joeri Jansen

12:33 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-06

De Training is terug van start gegaan!

Gedaan mét rusten => Terug beginnen Trainen.
Na een aantal foto's zijn we dan uiteindelijk beginnen trainen, vandaag ging het nog op het gemaksken.
We hebben een duurloop gedaan in Lebbeke (op straat) en een déel op de waterbekkers.
Sandra, Tatiana en ik liepen op kop en Ellen en Karolien in ons spoor. Het was een aangenaam tempo!
Onze coach deed het beter:-) hij begeleide ons met de fiets!
Donderdag zal het rond de piste Tempo's zijn!
Ik kijk al uit naar de zomer, Maar nu het weer nog veranderen en het zou PRIMA zijn.

De groepsfoto:

Eventjes vermelden dat AC LEBBEKE een nieuwe sponser heeft. Namelijk Ad Qualitie.
Groetjes mariska én Tot de volgende

12:28 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-03-06

De gouden, Zilveren en Bronzen AC Lebbeke Atleten!.


*Overzicht* Van de Atleten met hun Belgische Medaille.
Hier een overzicht van de lebbeekse atleten met hun Belgische titel of ereplaats.

Braam Goessens staat al jaren op nr° 1.
Hij heeft tot nu toe al elke wedstrijd in zijn loopcarriëre gewonnen.
Nu als 1ste jaars Cadet is hij voor het eerst Belgisch Kampioen. Bij de jeugd was hij ook altijd de beste maar nu is het officiëler omdat hij Cadet is. Braam Proficiat

De Revelatie van de indoor wedstrijden is Lize De Geest.
Dit meisje is 2de jaars Cadet en werd knap 3de op het Belgisch Kampioenschap 60m.
Elke wedstrijd verbeterde ze haar tijd, haar persoonlijk record is dus zeer sterk nl. 7.96". Dat beloofd voor de zomer.
Lize Proficiat met u 3de plaats.

Bij de 2de jaars scholieren behaalde Cynthia meert een 3de plaats op het Belgisch Kampioenschap Meerkamp.
Ze behaalde ook 2 clubrecords nl. van de 300m:43.1 HT en de 400m: 60.10. Proficiat met u 3de plaats.

Bij de 1ste jaars juniors behaalde mariska (ik) een 2de plaats op het Belgisch Kampioenschap Alle Catogoriën over de 800m. ik behaalde ook 3 clubrecords nl. de 300 & 400 & 800m.
Zoals je ziet de lebbeekse atleten hebben niet stilgezeten.

br> Ik vond dit een vermelding waard!

.Papa Danku Voor de groepsfoto! =>Iemand de foto's bestellen? zeg het op de training en je ontvangt ze!

19:44 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18 Maart Wandeling Zoniënwoud met Walter Van Rensbergen!

Zaterdag 18 Maart wandeling in het Zoniënwoud!
De deelnemers:
- Linda Berghman
- Herman Boodts
- Linda 2
- Luc (man van linda 2)
- Ann
- Dimitri De Meester
- Joerie De Meester
- Karin Hendrickx =>Mn moeken :)
- Mariska ( Me )
- Jeroen Boodts
- Anja
- Jean-Marie
- Sara
- Patrick Van Rossem
- Nicole
- Silvia
- Arno
=> En Onze GIDS WALTER VAN RENSBERGEN.


We zijn om 10 uur smorgens vertrokken aan onze wandeling in het grote bos.
het was een zeer prachtig domein met een mooie uitleg van de Walter.
Ik vond het zeer aangenaam en ook een hele leuke groep die stevig aan elkaar hong.
Om 12.15 hebben we onze lunch opgegeten in het bos, Na de lunch snakte een paar van de mannen (wie anders?:)) naar een goei frisse pint.
Maja vind maar eens een café.
De Jean-Marie kroop op het fietsken van Sara en zocht een café na een half uurken hebben we dan toch éen gevonden!
na onze stop zijn we terug gewandeld..! De mannen wouden de aankomst zien van Milaan Saremo..Na 21 km à 25 km wandelen zat onze wandeling erop. Sommige met zere voeten en stijve benen maja we hebben het toch gedaan en heb niemand horen klagen!
Conclusie een geslaagde dag!
S'avonds zijn we nog iets gaan eten in Malderen aan een mooie molen!
Het was een leuke dag.
Ons mama is vandaag (zondag) precies een beetje stijf :) Hou zou dat nu toch komen?!.
Groetjes Mariska! En bedankt Aan Linda En Walter voor dit te organiseren!
Onze groepsfoto moet Dimi nog doorsturen
(dus als je het leest dimi :))


Ik wil ook V-systems proficiat wensen met hun 5 jaar bestaan!
Doe zo verder!

16:02 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-06

Belgisch Kampioenschap Cross Te Oostende

Vandaag ben ik weer super blij, niet voor mij deze keer maar mn maatjes die Belgisch Kampioen zijn geworden nl. Voor Katrijn Van De Riviere, Braam Goessens en Nathalie De Vos!


Katrijn Van De Riviere
Dit was de kers op de taart van een schitterend seizoen!
Kben megablij dat mn *rode klak vriend* gewonnen is! En hoe dan nog?! Pure klasse ze liep van in het begin aan de leiding met Marlies en Eva in haar spoor!
Katrijn plaatste een tempo versnelling in en iedereen moeste passen. Dat is klasse! Meid proficiat!=>Ik heb ook een spandoekje voor haar gemaakt omdat ze zo mega is!13:21 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-03-06

=> Overzicht Winter - Indoor <=

*Wat heb ik in deze winter allemaal uitgestoken!*
Wél ik zal het eens vertellen, Mn trainer en ik hadden afgesproken om het anders aan te pakken en dat hebben we dan natuurlijk ook gedaan.
Ik ben begonnen met een Crosscup Relays => Zeer fijne ervarig je moet met 3 loopsters zijn Ik starte = 1000m Gaf de stok met zeér veel voorsprong door aan clubgenote Sofie De proft ze moeste 1500m afleggen ze gaf de stok door in 2de positie aan haar zus Karolien de Proft die in de opwarming niet zo'n frisse benen had!
ze moeste 3000m afleggen en we werden mooi 4de! we waren ook de enige ploeg met allemaal eerste jaars!
Mijn 2de wedstrijd werd de Cross in Opwijk!
Als 1ste jaars Junior is dit een zeer grote aanpassing je moet samen met de seniors en veteranen lopen!
Wat een gedrum aan de start! Het was een zware bezetting en het werd een zeer snelle wedstrijd!
ik bleef in het gezelschap van Sara Seghers, Ik werd onverwacht knap 3de.


Dan was het eventjes gedaan met mijn wedstrijden => reden ik dee zaterdag powertrainingen en ik mocht dit niet combineren met wedstrijden onwille dat het dan te zwaar zou werden voor mij.

26 December was ik terug van de partij, mijn powertrainingen waren gedaan en ik nam deel aan de Artevelde meeting in Gent (indoor), Ik heb daar een 300m gelopen en heb mijn reeks gewonnen in 43.4 HT + Clubrecord.


Na mijn 300m zou ik Januari meedoen aan het PK indoor! Maar spijtig genoeg kon in niet meedoen wegens ziekte, ik had er echt wel naar uitgekeken maar als je ziek bent loop je best niet en dat heb ik dan ook niet gedaan.

Dan was het het Vlaams Kampioenschap Alle catogoriën 800m, Ik was net genezen en had geen wedstrijdritme. Het ging dan natuurlijk niet al te best ik werd 5de in een tijd van 2.21.23! niet zo goed voor mij maar ik was tevreden. Ik was ziek geweest enz.

PK ninove: gewoon voor de Fun
Waarom geen crossjen lopen? dachte ik bij mezelf! En ik trok mn Cross-spikes aan en starte bij de Korte cross. Ik liep mee in het kopgroepje van 8. In de 2de ronde die ik een tempoversnelling net voor de modderstrook omdat ik daar niet zo goed kon lopen! Ze kwamen over mij in de modderstrook en bleven mijn tempo aanhouden zo dat ik niet zo meekunnen in de modder. En dat was dus zo ze hadden een gaatje en dat kon ik niet meer dicht lopen. Ik eindigde knap 5de, mijn beste prestatie op een PK veldloop. Doe het maar eens als piste loopster zei'k. Ik werd uiteindelijk 2 de Junior. Training Geslaagd.

*Superieure 400m Te indoor*
mn trainer stelde me voor om eens een 400m te lopen.
voor mijn 800m (BK) hij vond dit een goede voorbereiding dus ik trok naar Gent om een 400m te lopen. Ik had in mijn achterhoofd een tijd rond de 60" rond. Omdat mijn clubgenote al 60.10 had gelopen dacht ik rond dezetijd wil ik eindigen. ik had me erop voorbereid dat dit niet ging lukken. Mijn PR stond op 61" (indoor).ik stond in reeks 3 en als enige Belgisch meisje tussen allemaal Nederlanders. Ik stond in baan 6 en won mijn reeks in 59.81.
Wat een tijd vind ik zelf! Ik was superblij.
(goede voorbereiding vond'k voor mijn BK 800 dat eén week nadien viel.

Belgisch Kampioenschap 800m
JEUGD AAN DE TOP.

Hier is dan het grootste en belangrijkste moment van het seizoen het BK.
Mijn trainingen liepen de vorige weken vlotjes! En mijn trainer had er een goed oog in. Ik had voor mijn eigen podium al uitgesloten. Ik moeste van mijn trainer traag starten en het doel daarvan was om Hannelore Bellans te volgen, omdat dat meisje zo snel is op het einde heb ik dat dan maar gedaan de laatste 200m heb ik alles op alles gezet ik versnelde en enkel hannelore kon volgen maar ik bleef maar versnellen dat ze er niet over kon. Nicole buytaert werd Belgisch Kampioen en ik werd mooi 2de en hannelore 3de. Ik junior en Hannelore Scholier stonden op een Seniorenpodium. Mijn clubrecord heb ik met 5 secondjes verbeterd naar 2.16.96 mooie tijd voor een tactische wedstrijd! Het was een fijne ervaring! Natuurlijk kregen we al beetje commentaar van andere mensen gwn uit jaloezie ze vroegen deden er goeie mee?! precies of dat onze tegenstanders slecht waren! Zo'n uitspraken kan ik niet verdragen daarom dat ik deze vermeld. Ik noem geen namen omdat ik de persoon geen publiciteit wil geven. De afwezigen hebben altijd ongelijk dat zeg ik!.

Cross voor het Thuispubliek & supporters

De cross in Lebbeke stond ook op mijn programma, op een thuiswedstrijd loop ik altijd om het feit dat de mensen je zo steunen dat je toch iets wil terugdoen! ik starte aan de lange junioren cross van 5km180! Ik zag er wel een beetje tegenop omdat ik echt niets op afstand had getraind alleen maar op 800m. Ik heb tijdens de wedstrijd echt wel afgezien maar het is zo leuk om thuis te lopen! Danku aan alle supporters. Ik eindigde 6de en training was geslaagd!

NU NOG BK CROSS

ik zal deelnemen aan de korte cross.
En natuurlijk ook als training!.
Dit was het overzicht.
Danku aan alle mensen die achter mij staan!

16:43 Gepost door Mariska | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |